5/18/2010

English Muffins

As I can´t buy English muffins where I live I thought I´d have a go at making them myself, plus I was also dying to try out making some homemade bread. I´ve only attempted making bread once before, which turned out quite successfully.I´m not a big bread fan, however there is something about fresh homemade bread which definitely beats mass-produced bread. Believe it or not, I first tried English muffins as part of Eggs Benedict in a breakfast buffet in a restaurant in Niagra Falls and they became one of my staple breakfast foods during my stay in the States!



As this was my first attempt at making English muffins, I followed Delia Smith´s recipe (I took the recipe from her Complete Cookery Course book but this is almost exactly the same)to the dot. The only difference is that I used normal sugar as I´d run out of caster sugar and I didn´t use 2 0z of lard...I only used the tiniest amount just to grease the frying pan. The recipe turned out to be a great success (as you can see in the photo below!) so I will definitely be making them again!


1. Milk, water, sugar and yeast mixed to form frothy head

2. Forming the dough



3. After kneading (top-left
hand corner) 4. Risen dough (top-right
hand corner) 5. Muffins covered in clingfilm to rise
(bottom left)



The finished muffins after light frying! Delicious!





























7 comments:

  1. Hola Tracey:
    Me alegro te gusten las galletas. Yo también me estoy aficcionando a la decoración de tartas, galletas...etc. La tarta que tengo puesta en la cabecera la hice hace unos días. Ya la subiré en su momento. Besos mil y gracias.

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  2. Hola de nuevo Tracey:

    Te dejo este enlace por lo de las rejillas que también se les llama rejillas candideras. Si no encuentras puedes emplear la del horno.

    http://www.jarpega.com/menaje-hosteleria-pasteleria/Rejillas.htm (En esta página no sé si puedes comprar)

    En esta otra que te pongo sí que se puede comprar. Las mejores son las que tienen patas. Y usa la de tamaño pequeño. Espero haberte ayudado. Besos mil

    http://www.reinoxsa.com/esp/pasteleria/bandejas-y-rejillas_76_pag2.htm

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  3. Hi Tracey
    unfortunately I have some sad news about Rosie from Baking Cakes Galore. Please pass by my blog to read the sad news and leave a comment as I will be printing out all the comments to send on to her husband.
    Thanks
    Maria
    x

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  4. Hola Tartasacher! Muchas gracías por eviarme los links sobre las rejillas...lo voy a mirarlo a ver si puede comprar una por internet....estaba pensando de comprarlo por Ebay! Me encanta la tarta de tu cabezera...tienes mucho talento. Estoy emocionado por el curso!!

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  5. Hi Maria,
    I´ve read the sad news about Rosie and left a comment on your blog. Thank you for letting me know. Take care!x

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  6. Gracias por tus palabras. No hace mucho que hice esta tarta, me he iniciado en este mundillo del fondant, el de azúcar, no el de nubes y en el de las galletas decoradas. Poco a poco lo iré poniendo en el blog. Las mariposas a las que te refieres son comestibles, son de oblea. Yo suelo poner siempre todos los detalles comestibles. Un beso y muchos gracias.

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  7. Hola Tartasacher! Me encanta estas mariposas-no sé donde te encuentras estos tipos de cosas!Ya he tenido mi primera clase de decoración de las tartas y tengo muchas ganas de la segunda! besos

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